Sol briller

Viktige faktorer å tenke på for hobbyinvestorer

For mange er det å ha muligheten til å investere sparepengene sine en veldig god mulighet som potensielt og forhåpentligvis ender opp med positiv avkastning.

Det finnes mange ulike måter å investere pengene sine på, med ulike faktorer man må tenke over. Én type investeringer passer ikke nødvendigvis for en annen, selv om det passer for deg, og motsatt. I denne artikkelen kan du lese om noen av faktorene du bør tenke over før du setter i gang med å investere pengene som du har jobbet hardt for.

Tidsperspektiv – langsiktige eller kortsiktige investeringer?

Noe av det aller første man bør spørre seg selv, er hvilket tidsperspektiv man ønsker å ha på investeringen sin. Tenker du at du skal ha pengene stående i flere år, eller ønsker du heller å fokusere på kortstige perioder?

Langsiktige investeringer passer gjerne bedre for de som ikke nødvendigvis har noen særlig inngående kunnskap i aksjemarkedet. Ved å benytte langsiktige investeringer handler det om å finne stabile, store selskaper som kan prestere i det lange løp.

Kortsiktige aksjeinvesteringer kan gjerne ha større oppside, men samtidig har de høyere risiko. Det blir dermed opp til deg å avgjøre om risikoen for tap er akseptabel med tanke på den potensielt større og raskere gevinsten som kan oppnås med en kortsiktig investering.

Tradisjonell investering i aksjer eller moderne investering i kryptovaluta

Aksjemarkedet har lenge vært hovedmarkedet for alle som ønsker å investere sparepengene sine, men de seneste årene har flere og flere fått øynene opp for kryptovaluta som et investeringsobjekt.

Dette er to svært ulike måter å investere penger på, og igjen går det tilbake til hvilken risikoprofil man ønsker å ha. Hvis du ønsker en investering du ikke nødvendigvis trenger å stresse så mye med fra dag til dag, kan aksjer utvilsomt by på mer stabilitet og lavere volatilitet. Ved å finne noen av nettets beste aksjetips for nordmenn kan man ende opp med å gjøre svært gode investeringer, uten store svingninger underveis.

Kryptovaluta på sin side byr på helt andre muligheter ettersom det er et svært volatilt marked, enten det er snakk om bitcoin, ethereum, litecoin, ripple, dogecoin eller noen av de andre populære digitale valutaene. Kryptomarkedet er kjent for ekstremt store svingninger, noe som igjen betyr enda større oppturer, men også enda større nedturer. Derfor egner ikke krypto seg nødvendigvis for de som ønsker å se en jevn, stigende kurve på investeringene dine.

Kryptoinvesteringer kan rett og slett være en berg-og-dal-bane, og det passer ikke for de som har lett for å bekymre seg for hvordan investeringen går underveis. Hvis du velger å investere i krypto, som også kan brukes i spill, bør du først og fremst ha kunnskap nok til at du er kjent med markedets mulige svingninger, og samtidig bør du sette deg selv noen retningslinjer om hvordan du skal behandle investeringen underveis. Skal du sitte på kryptosaldoen din til en bestemt sluttdato, i en bestemt tidsperiode eller til den forhåpentligvis når en bestemt pris? Det er noe du bør ha klargjort før du bestemmer deg for å invester sparepengene dine.