Sol briller

Få mest mulig for treningsbudsjettet ditt

Nordmenn bruker en god del penger på sportsutstyr, noen anslag er på så mye som 15 milliarder kroner per år. Det er selvfølgelig bra å bruke ressurser på noe som bidrar til både fysisk aktivitet og nye opplevelser, men pass på at du får mest mulig for pengene dine.

Sjekk priser og handle på nett

Å sammenligne priser og tilbud er som regel lurt, og det gjelder definitivt også sportsutstyr. Pass på at det finnes nisjeforhandlere som tilbyr egne produkter og merkevarer som du kanskje ikke finner hos de store kjedene. For sammenlignbare produkter kan det være en god del penger å spare på å ta en titt på slike tilbud. For eksempel finner du over 1000 sterke varer hos Billigfitness.no, inkludert standardvarer som manualer og vekter.

Det kan være smart å benytte seg av prissammenligningstjenester og prisvarsler hvis du er på jakt etter et helt spesifikt produkt, men det gjelder da kun når det er et helt spesifikt unikt produkt.

Unngå bomkjøp – og bruk det du har

Uansett hvor godt et tilbud er, finnes det alltid noe som er rimeligere: å ikke kjøpe noe. Det er mulig å prøve å unngå bomkjøp ved å ha litt is i magen, og ikke slå til på første beste fristende tilbud fra de store sportskjedene.

Man kan selvfølgelig «belønne» seg med nytt utstyr også når det strengt tatt ikke er helt nødvendig, kule treningsklær kan for eksempel være en motivasjon i seg selv. Likevel er det lov å ta en titt i skapet før du kjøper den trettende treningsgenseren.

Å bruke treningsutstyr du allerede har er dessuten bra for miljøet. Noe utstyr blir selvfølgelig slitt over tid, men manualer i metall kan du sannsynligvis bruke hele livet. Du får mest mulig for treningsbudsjettet ditt når du prioriteter godt, kanskje du til og med får plass til en treningsreise?