Sol briller

Utforsk en verden av eventyrfilmer via strømming på nett

For mange er det en selvfølge at storfilmer er tilgjengelige for strømming på nett tilnærmet umiddelbart etter premiere på kino. For noen andre kan det fortsatt være vanskelig å omstille seg til en verden der fysisk filmleie, og de gammeldagse filmkanalene, helt har utspilt sin rolle. I dag er det både raskt, enkelt og rimelig å leie eller kjøpe eventyrfilmer på nett.

Leie og kjøp som komplement til abonnementstjenester

De aller fleste nordmenn har et abonnement hos noen av de store strømmetjenestene, men utvalget av filmer er sjeldent komplett. De nyeste store eventyrfilmene kommer fortsatt som leie eller kjøp, men nå på nett istedenfor i den lokale videobutikken.

Derfor er det også de frittstående strømmetjenestene som har størst utvalg av eventyrfilmer, selv om du kanskje kan finne et utvalg eldre titler hos tjenestene du allerede abonnerer på. Vanligvis er det først mulig å kjøpe filmen på nett, og litt seinere også leie den.

Hva med plattformer som «låser inn» egne produksjoner?

Fragmenteringen av strømmelandskapet har fått mye oppmerksomhet, ikke minst med tanke på hvor mye det vil koste med abonnement på en rekke forskjellige strømmetjenester. Heldigvis er det fortsatt slik at de store filmstudioene også lanserer filmene sine på strømmetjenester som samler filmer fra flere selskaper – i hvert fall når det gjelder leie eller kjøp.

For de aller fleste vil det være fornuftig med bare ett eller to abonnement på en strømmetjeneste, som kompletteres med leie og kjøp utenfor plattformen du betaler abonnement på. Da kan du få i både pose og sekk, og du vil sannsynligvis spare en god del penger.

Høsten 2021 er storproduksjoner som «Jungle Cruise» og «Raya og den sistedragen» tilgjengelige for leie og kjøp på nett – sammen med klassikere som Harry Potter-filmene. Det er definitivt ikke utvalget som vil begrense deg når du ser etter eventyrfilmer på nett, her finnes det noe for alle og enhver.