Sol briller

Elegante sofabord som passer perfekt til sofaen din

Et sofabord skal ikke bare oppfylle en funksjon, det skal dessuten være et komplement til det øvrige møblementet i stuen. Det er, som også navnet tilsier, særlig sofaen som bør passe til sofabordet. Det betyr at sofabordet i noen tilfeller kan fungere som en utvidelse av stilen og materialene i sofaen, men i andre tilfeller kan sofabordet være en spennende kontrast.

Funksjon eller form?

Norske TV-vaner er i endring, og det er ikke obligatorisk å følge «gullrekka» på NRK hver uke. Det betyr igjen at det stilles nye krav til både stuen i stort, sofaen og sofabordet. Det er ikke nødvendigvis slik at det er behov for plass til både fjernkontroller, mat, brus og snacks – i mange situasjoner vil et sofabord egentlig hovedsakelig være et dekorativt interiørelement.

Det er selvfølgelig viktig å ta høyde for funksjonelle behov, men ikke kjøp et tradisjonelt sofabord kun basert på vane. Et mindre sofabord er ofte mer enn nok, og da er det også mulig å velge fra et bredere utvalg design, materialer og farger. Det er helt greit å velge form foran funksjon i dette tilfellet.

Matche materialer, eller skape kontrast

Det er fristende å velge et sofabord som inneholder noen av de samme materialene og designgrepene som selve sofaen. Det kan være et ypperlig alternativ, men pass på å vurdere materialvalgene nøye. For eksempel kan detaljer i tre skape en pen forbindelse mellom de tro møblene, men det forutsetter at farge og form er nesten helt like.

I mange tilfeller er det derfor enklere å skape kontrast, noe som også kan være svært effektfullt. Da er det også viktig å ha gulv og vegger i bakhodet. Sofaen er sannsynligvis allerede valgt med tanke på disse faktorene, men et nytt sofabord må matche både sofaen og de øvrige elementene i rommet. Bruk litt tid på dette, så vil du finne et sofabord som passer perfekt.