Sol briller

Innrede barnerommet

Når du skal innrede barnerommet, er det viktig å tenke på dette skal være et oppholdssted – ofte for mange barn samtidig. Avhengig av alderen på barnet, kan det også ha mye å si hvilke interesser barnet har, noe som også kan gjøre noe for velværen ellers.

Ofte, er det ikke så mye som skal til for å oppnå dette, men det kan være lurt å plassere alt så rommet ikke fremstår rotetete. Dette kan hurtig skje, fordi et barnerom, som regel, er fullt av leker, møbler, klær og annet, som er en del av barnets hverdag.

Malerier, Bilder og plakater

Veggene i et barnerom behøver ikke å være sterile, men heller reflektere det som opptar barnet. Det kan være interesser, som barnet har, men det er nok mer relevant ettersom barnet er eldre. Men ikke desto mindre, kan det være hyggelig med eksempelvis plakater til barnerom, bilder av familie og venner, samt malerier som har et barnlig preg.

De fleste kan vel huske hvor gøy det var å ha plakater av favorittene fra TV og musikk stjerner hengende på veggen, eller tegninger/malerier de har lagd selv, når de var barn. Det samme vil barna dine oppleve.

Møbler som passer og er nyttige

Møbler har en særlig plass i et barnerom Det er fordi barna ofte tilbringer mye tid på rommet, hvor de leker, ser på TV og sover. Her er det viktig med møbler og dekor, som passer hverdagen til barnet, så det ikke blir rotete så fort. Eksempelvis, om barnet skal tømme en kasse med leker, for å komme fram til favorittleken, er det kanskje lurere å ha dette framme.

Ofte, er sengerommet bare en seng, men om barnet skal bruke sengen som en sofa, kan dette gå ut over nattesøvnen. Få heller inn møbler som stimulerer til aktivitet og ikke bare stillesittende lek.

Velge farge til rommet

Hvilke farger veggene har,teppet og alt annet, er viktig for hvordan alle har det. Fargevalget kan faktisk ha en direkte innvirkning på humøret vårt, noe du skal tenke over før du maler og velger farge på interiør.

Flere interiørbutikker har gode råd til hvordan du velger farge best. Går du il den lokale malerforretningen, er det ganske sikkert de kan komme med gode råd, men vi vil også anbefale deg å gjøre noen undersøkelser selv. Kanskje du også skal spørre barnet, om det er større og egnet til å ta egne valg.

Noen siste ord

Det er ikke alltid like enkelt å vite hva som egner seg til å henge på veggen eller hvilke møbler barnerommet skal ha. Hvis barnerommet blir benyttet ofte, som det gjerne gjlr, er det nok lurt å planlegge hvordan interiøret skal være. Dette handler om barnas hverdag, og da kan det også være en ide å inkludere disse i valgene du tar. Jo eldre barnet blir jo mer vil de også ha å si om hvordan rommet skal se ut.