Sol briller

Hvordan velge riktig seng for din rygg?

Det å sove riktig er utrolig viktig for din helse. Det er gjerne slik at senga er den ene plasser man tilbringer mest tid i løpet av et døgn. Det avhenger selvfølgelig av din døgnrytme men for de aller fleste så er det tilfellet. I denne artikkelen skal vi gå igjennom hva du bør tenke på når du skal velge seng for din rygg.

Budsjett

En seng koster alt i fra ingenting til flere tusen kroner. I skrivende stund så er den mest kostbare sengen på Finn.no priset til 450 000,-. Dette er selvfølgelig noe som svært få velger og har råd til. Et budsjett forteller deg hvor du skal gå å lete etter en seng.

Under 10000

Hvis du skal ha en seng til under 10000,- så er Sove.nu den perfekte plassen å starte. Her finner du oversikter over senger og ikke minst hva du må tenke innenfor ditt budsjett.

Over 10000

Da burde man dra til Ikea for å se på senger, her finner du noen utrolig gode alternativer i prisklassen 10000-20000\. Ulempen med Ikea senger er selvfølgelig at du må montere disse selv men hvis du er skikkelig dårlig på å montere så finnes det hjelp på Finn.no til nettopp dette.

Over 20000

Da anbefaler vi at du går til en skikkelig sengebutikk hvor de selger senger i alle prisklasser. Her kan du gjerne få en skikkelig god seng for mellom 25000 til 30000.

Liker du en myk eller hard seng?

Når du skal lete etter en seng så må du finne en seng som passer hvordan du liker det. De aller fleste senger kommer med madrasser som har en myk side og en hard side. På denne måten så kan du f.eks prøve å se hvilken du liker best. De aller fleste foretrekker en hard madrass med en heller mykere overmadrass for å få den litt myke men harde følelsen.

Hvis du går i en sengebutikk så kan du få prøve forskjellige senger og ikke minst få en madrass som er tilpasset slik at den passer dine behov.

Hvordan type seng ønsker du?

Dette er et annet men viktig poeng når du skal velge madrass. Hvis du ønsker å plassere madrassen i en eldre seng eller om du ønsker en ny seng. De aller fleste nye senger er laget for det man kaller for kontinentalmadrasser. Her må du se hva du ønsker og det vil ha påvirkning på hvilken madrass du velger.