Sol briller

BESKYTT DEG MED AVG

Der sitter mange uærlige mennesker bak skjermene i ulike deler av verden. Disse menneskene skaper programmer som er designet for enten å skade elektronikk, stjele viktig informasjon som passord og kredittkortopplysninger, eller utpresse uskyldige mennesker for penger. Noen gjør det for personlig vinning, eller rett og slett for å skape kaos. Andre er en del av en større organisasjon, som ser dette som den letteste måten å tjene raske penger til seg og sine.

Det kan være vanskelig å navigere jungelen av beskyttelsesprogrammer, for hvilken skal man velge? Skal man gå etter de som er mistenkeligt billige, men drar med seg skjulte irritasjoner? Skal man punge ut i bøttevis for noe som er for komplisert for et vanlig menneske å bruke? Der finnes en mellomting, og denne skal vi ta en nærmere titt på. Om du leter etter et antivirus med en overkommelig pris og en overskuelig brukerflate, kan AVG være noe for deg.

AVG er et merke av en rekke beskyttende programvarer som bistår deg i å holde din elektronikk fri fra alskens snuss som kan samles opp uten brukerens kjennskap.

Layout

Hovedskjermen i AVG programmet er mørkegrå med hvite og grønne bokstaver. Dette bidrar til mindre anstrengelse av synet da der er mindre hvitt lys, hvilket kan øke risikoen for hodepine.

På hovedskjermen er der 5 valgmuligheter som samtidig viser sikkerheten til det pågjeldende området. Lav sikkerhet betyr ikke nødvendigvis at din enhet er i fare, men at der kan mangle oppdateringer eller tilpasning av innstillinger.

Automatiske oppdateringer

AVG oppdaterer seg automatisk, skjønt du kan endre innstillingene til at den skal be om tillatelse til å oppdatere, eller at du skal manuelt gå inn og oppdatere når du selv ønsker.
Hvis du har automatisk oppdatering slått på, vil AVG lete etter oppdateringer hver gang du starter opp din enhet, samtidig som den foretar en rask scanning for å være sikker på alt er ok.

AVG Tune-Up

Der er også andre funksjoner tilbudt av AVG, som Tune-up, hvor programmet hjelper deg å rense og optimere din enhet. Dette gjør den ved å hjelpe deg å identifisere unødvendige eller duplikerte filer, og unødvendige programmer, samt fjerne dem. Den gir deg også oversikt over størrelsen på filene og programmene, slik at du kan velge hvilke som er viktigst for deg å fjerne. Du kan også innstille programmet til selv å tune opp i bakgrunnen, og første gang du aktiverer denne innstillingen blir du bedt om å velge hvilke typer filer programmet har lov å rydde i.

Secure Browser

Et gratis tilbud fra AVG er deres Secure Browser, som er en privat nettleser du kan bruke på både PC, Mac og Android enheter. Det som skiller en privat nettleser fra en vanlig nettleser, er at en privat nettleser automatisk sletter informasjon du kan etterlate deg, som cookies og søkehistorikk. Den maskerer sporingsinformasjonen din, og gir deg også raskere nettbruk, da den blokkerer reklamer og det dermed er mindre å innlese. Du har også mulighet for å integrere AVG’s VPN dersom du har lastet ned denne. På android-enheter er den allerede integrert automatisk.

VPN

VPN er forresten et godt hjelpemiddel til å sikre deg at du er trygg og anonym på nettet. VPN står for Virtual Private Network, og fungerer på den måten at din krypterer informasjonen som blir delt med andre, slik at den ikke kan spores. Et VPN innstiller også din IP-adresse, slik at det ikke er mulig å spore den tilbake til din adresse. For de som ikke er så mye inne i teknisk sjargong, er IP-adresse en bestemt type informasjon som forteller hvor du logger deg på fra. VPN kan også brukes til strømmetjenester.

Abonnementspakker

AVG tilbyr tre typer antivirusprogrammer. Der er gratisversjonen, Antivirus free, der er mellompakken Internet Security, og den komplette pakken, Ultimate. Sistnevnte inneholder både internettsikkeretsprogrammer, Tune-up og VPN i ett, og der er adskillige kroner å spare på å abonnere på Ultimate-pakken fremfor å kjøpe tilgang til disse separat.

Selv hvis du har en god mengde nettvett er det greit å sørge for at du gjør alt du kan for å holde din elektronikk sikret, og AVG er et fantastisk hjelpemiddel til dette.