Sol briller

Hva er Crypto Kitties?

Denne uken har det vært en artikkel fra DN som har gått viralt, her forteller en gutt om at han først hadde 80 millioner i gevinst på Bitcoin. Nå hadde han «bare» 15 millioner igjen, i tillegg til en formue i virutuelle katter. Dette fikk internett til å koke, ikke fordi han ikke hadde solgt på toppen men fordi han hadde investere flere hundre tusen kroner i virutuelle katter. Så hva er egentlig kryptokatter og er de virkelig verdt så mye penger? Det skal vi finne ut i denne artikkelen.

Crypto Kitties er et spill som er basert på Ethereum. Crypto Kitties
er et spill hvor man samler, parer og kjøper katter. Hver katt er unik og det betyr at de varierer stort i verdi. Veldig mange tror at CryptoKitties er en kryptovaluta men det stemmer ikke. Du kjøper og betaler katter i Ethereum. Crypto Kitties styres av en smart contract. Når spillet ble lansert så ble det så populært at det påvirket hastigheten til hele Ethereum-nettverket.

Den høyeste prisen som er registrert på en katt er 100 000 dollar, som tilsvarer rundt 850 000 med dagens kurs. Den mest kostbare katten på markedsplassen til Cryptokitties er 142303105,-. Det som bestemmer prisen er hvilke foreldre den har og hvor sjelden den er. Katten er ikke mer verdt enn det markedet ønsker å betale for den. Det har derfor vært utrolig vanskelig å selge katter det siste året, dette fordi at når markedet har gått nedover så har man ikke hatt samme verdiøkning som man hadde tidligere. Det er nok her Eirik som er omtalt i DN ønsker å å kapitalisere. Når eller hvis det kommer et nytt bullmarked så vil nok enkelte katter hoppe skyhøyt opp i pris.

Det gjenstår fortsatt å se hvordan CryptoKitties kommer til å utvikle seg. Grunnen til at CryptoKitties eksploderte og fikk mange brukere var at det var så mye spekulasjon i markedet at en hver adopsjon av blockchain-teknologi ble hyllet. Det er ikke sikkert at verdien vil vedvare og da kan kattene bli helt verdiløse. Hvis du vurderer å investere i kryptovaluta etter artikkelen i DN så er det kanskje ikke katter man burde investere i, kjøp heller Bitcoin eller en annen kryptovaluta på topp 10 listen.