Sol briller

Hva kan man gjøre mot hårtap

Hårtap er et de vanlig problem blant menn og kvinner i hele verden. Faktisk opplever en tredel av verdens befolkning hårtap en gang i livet. Det er et naturlig så det er egentlig ingen grunn til å erklære krise om du begynner å miste hår. Det kan være mange årsaker til håravfall som inkluderer kosthold, mineralmangel, medisiner, stress, forurensning og genetikk.

Dersom du lurer på hvorfor du opplever hårtap så anbefaler vi at du kontakter din fastlege. Fastlegen din kan sjekke om det er noen medisinske tilstander som er grunnen til ditt hårtap. I de aller fleste tilfeller så er det alder og genetikk som spiller inn. Da må du finne løsningen utenfor legekontoret.

Her er en liste over mulige måter du kan få hjelp mot ditt hårtap.:

Hårtransplantasjon

Det kommer stadig ny teknologi som gjør det mulig å transplantere hår fra andre deler av kroppen og opp til hodet. Eksperter på dette feltet kan klare å dyrke frem en fin manke. Det finnes utrolig mange forskjellige måter man kan gjøre dette på og eksperter praktiserer ulike metoder. Du kan lese mer om hårtransplantasjon på https://hårtapsnett.no/hartransplantasjon/.

Provexin

Vi vet ikke om det fungerer men Provexin har fått mye positiv omtale blant kunder og ikke minst blant enkelte forskere. Det er mye billigere enn en transplantasjon , det kan være verdt å prøve først.

Vitaminer

Det er svært lite nøytral forskning på dette men det finnes flere kosttilskudd som hevder å ha en positiv effekt på hårvekst. Det kan være verdt å prøve men man bør være veldig skeptisk.

Parykk

Dette er kanskje ikke en løsning men vi sjekker ut en nettside med ganske mange forskjellige parykker. Vi fikk nesten lyst på en parykk selv, det er dermed ikke sikkert at det er så veldig dumt. Prisen er kun noen få tusenlapper og du kan se ut som en stjerne. Du vil ikke trenge å gå til frisøren og kan ha perfekt hår hver dag.

Hatt

Det er noe imponerende med de som faktisk bruker hatt hver dag. Alle som bruker hatt prøver å skjule noe. Det kan være en bar skalle, et stort hodet eller andre komplekser. Det er utrolig kult og man kan se helt sjef ut med hatt.

Skinnende skalle

Veldig mange med hårtap fokuserer på det negative rundt dette. Hvis man heller hadde fokusert på de positive sidene ved dette. Det er fryktelig mange som sliter med hårtap men som «eier» det. Noen eksempler på dette er superhelten Vin Diesel og rapperen Pitbull. Dette er 2 typer som helt åpenbart ikke har hår men som bruker det til sin fordel. Det samme kan du gjøre også.