Sol briller

SMS lån i Norge

Før internett teknologien virkelig slo til i verden var det mobilnettet som regjerte. Så og si alt av kommunikasjon mellom oss vanlige folk foregikk enten via vanlige telefonsamtaler eller sms. Denne tiden begynner å gå i glemmeboken for de fleste. Med dagens internett-teknologi er det få av oss som faktisk benytter mobiltelefonen til å ta en telefonsamtale eller en sms. Det går mer på facetime, Messenger, Whatsapp og andre lignende apper som vi har installert på våre smarttelefoner.

Når man skulle søke om lån før i tiden, var det også helt normalt at man fysisk måtte ta turen til banken, ha med seg dokumentene som de krever, også snakke personlig med en saksbehandler. Alt dette har også blitt faset ut på grunn av internett.

Noe som revolusjonerte lånemarkedet den tiden sms var populær var nemlig sms-lån. Dette var en lånemetode som folk kunne søke om ved å sende inn en sms og få svar på på minuttet.

Hvordan fungerte sms-lån

Sms-lånet var en periode meget populær blant folk. Det var ikke de store beløpene man kunne låne via denne metoden, men til gjengjeld gikk det meget fort å få svar og motta penger. Årsaken til at denne metoden ble så populær blant mange i alle aldre var rett og slett tiden. Sammenlignet med vanlige lån i bank, som gjerne tok en uke,  Dermed var valget enkelt for de fleste siden de trengte penger raskt.

Å søke om lån via sms var noe alle over 18 år kunne gjøre. Det var ikke noe spesielle vilkår som gjaldt, utenom betalingsanmerkninger. De som ikke hadde det, sto fritt frem til å søke på lånet. Man skulle enkelt bare skrive inn navn og fødselsdato, full fødselsdato, også sende det til angitt sms nummer. Enklere enn det kunne det ikke bli. Svar fikk man på et par minutter, og da var det bare å følge instruksjonene  på smsene som kom inn, og pengene var på konto dagen etterpå.

En smell kom for mange

Mange unge mennesker benyttet sjansen til å benytte seg av denne lånemetoden siden det ikke var noe spesielle krav fra långiver, og de aller fleste fikk lånene sine innvilget. I senere tid har det kommet frem til at unge som ikke hadde betalingsevne hadde lånt mer enn de kunne håndtere, og dermed gikk de på en smell. Dette førte til inkasso saker og misligholdelse av lånene. Dette førte til at flere unge ble registrert med betalingsanmerkning.

Etterhvert ble denne lånemetoden ulovlig i Norge på grunn av nye lover fra statens side. dette var kanskje en bra ting siden det kunne hjelpe på å unngå at flere unge havnet i samme felle som mange andre unge hadde gjort. Det var mye spørsmål og diskusjon rundt prosessen rundt akkurat denne lånemetoden fra statens side.

I nabolandet vårt, Sverige, er sms-lån, hvor du kan låne smspengar, er fortsatt ganske utbredt selv om det er blitt faset ut her hjemme. Det ser ut som om svenskene har bedre økonomisk forståelse enn oss nordmenn siden denne metoden fortsatt er meget populær og aktiv på markedet.