Sol briller

Hva kan man bruke høst- og vinterkvelder på?

Høsten er nesten over, vinteren står rundt hjørnet og dagene er korte. Da ender man fort med mye innetid og kjedsomhet. Dette kombinert med lite sollys generelt leder fort til det vi gjerne kaller vinterdepresjon. Da bør man være litt proaktiv og sørge for å holde humøret oppe. Det er mange måter å gjøre det på og her skal du få noen tips til hva du kan ta deg til.

Stimuler hjernen med bøker

Noe som virkelig kan bidra til å holde humøret oppe og holde hjernen frisk, er bøker. Generelt bør alle lese året rundt, men når man blir sittende mye inne er dette en aktivitet som bør prioriteres mer. Hva slags bøker blir opp til deg, men det kan være lurt å variere litt. Noen foretrekker fakta, kunnskap og nye perspektiver, mens andre vil gjerne ha krim, drama eller fantasi. Uansett vil du når du leser stimulere hjernen, utvikle den og samtidig holde den frisk.

I Norge er vi heldig med å ha gode biblioteker, men det er ikke alltid like tilgjengelig eller praktisk. Derfor kan ebøker være et godt alternativ. Man kan kjøpe alle slags bøker gjennom apper som Kindle eller så kan man faktisk også lese bøker gratis gjennom Deichman sin ebok app Allbok. De er enklest og best å bruke med et nettbrett, men man kan lese på de fleste enheter.

Prøv deg fram på kjøkkenet

Uansett om du er godt vant på kjøkkenet eller ikke så er det ikke dumt å lære noe nytt. De fleste har ikke nok hobbyer og noe som de fleste liker er mat. Du kan prøve deg fram med nye oppskrifter som bruker andre ingredienser du er vant til eller kanskje tar litt lengre tid. Å lage fermenterte eller syltede ingredienser, eller lage krydderblandinger kan være givende, spare deg penger, gjøre livet mer praktisk eller være gode gaveidéer. Uansett vil du få et nytt nivå av mestring samtidig som du virkelig kan imponere kjente og kjære.