Sol briller

Spillenes verden

Det er viktig å holde seg informert på hva som skjer i spillenes verden, spesielt hvis man har et begrenset budsjett å handle for. Ut over at spillet skal være kompatibelt med din spillekonsoll, er der også utallige sjange å velge mellom, og adskillige spillestiler. Det kan være greit å lese anmeldelser og artikler rundt den typen spill man vurderer å kjøpe. Men det er heller ikke alltid like lett å avgjøre hvilken type spill man egentlig leter etter. Hvis der er en ting vi kan være enige om, så er det at der er utrolig mange spill å velge mellom!

Der finnes mange online spilleplattformer man kan benytte. Man kan se online spilleplattformer som et bibliotek for spill du kan kjøpe og laste ned. Spillene blir knyttet til din profil, og kan lastes ned igjen og igjen.

De fleste online spilleplattformer har beskrivelser av spillene tilgjengelige, og søkefunksjon som i noen tilfeller kan sortere etter sjanger og funksjoner, i tillegg til pris.

Dette kan hjelpe deg å få en oversikt over hvilke spill du kan få lyst på, men det krever fortsatt av du har en generell idé av hva du ønsker deg.

Bli kjent med spilltypene

Det første man skal tenke på er om man ønsker å spille alene, med venner og/eller en mindre gruppe fremmede, eller med alle andre som er logget på. Disse kategoriene kaldes singleplayer, multiplayer (som deles opp i lokal og online), og massively multiplayer online. Sistnevnte kortes oftest ned til MMO.

Massively Multiplayer Online

Det som kjennetegner denne spilltypen, er at man er mange om å spille i samme spillverden. Alt fra et par titall til adskillige tusen brukere er logget på spillverdenen samtidig, og kan kommunikere, bytte, samarbeide, eller slåss med hverandre. Du som spiller i et MMO har ingen kontroll over hvem andre som er i verdenen, med mindre du oppretter din egen server og innstiller den slik at kun noen mennesker kan komme inn.

Spillsjangre

De vanligste spillsjangrene er sport, eventyr, open world, sandbox, skytespill, plattform, slåssespill, rollespill, og simulasjon.

Man kan også spille diverse digitale versjoner av brettspill, og programmer som Tabletop Simulator inneholder en stor samling av brett- og kortspill, samt gir deg mulighet for å opprette egne spillerom med kontroll over hvem som deltar og hvordan reglene håndheves.

Slapp av med Sandbox

Om du ønsker å ta tingene i ditt eget tempo og slappe av i din egen verden, er sandbox og simulator sjangrene ditt beste bud.

Sandbox er en betegnelse som betyr at verden er din sandkasse, og du ikke har noen påtvunget rekkefølge å gjøre tingene i. Du kan mere eller mindre gjøre hva du vil, når du vil. Mange av disse inneholder også elementer av bygging, ressurssamling eller jordbruk.

Bruk fantasien

RPG, eller rollespill, er en annen populær og allsidig sjanger. RPG’er finnes både som singeplayer, multiplayer og MMO.

Disse er fantastiske for deg som er god til å bruke fantasien og leve deg inn i en eventyrverden. Der er som regel et fortellerelement, med en halvlineær rekke av oppgaver som skal utføres. Man kan også tilegne seg og forbedre en rekke av forskjellige evner. Ofte kan man tilpasse utseendet til personen man styrer, slik at det forsterker innlevelsen.

Finn ditt spill

Uansett hva slags spill du liker; singeplayer eller multiplayer, skytespill eller brettspill, finnes der et perfekt spill for nettopp ditt behov. Gå på nett og utforsk dine muligheter!