Sol briller

Hva bør være inkludert i en reiseforsikring?

Når du skal ut å reise, enten det er et par dager til London eller du skal tilbringe fire uker på en øy i Karibia, så er det lurt å ha en reiseforsikring. Heldigvis er det sjeldent noe skjer, men skulle uhellet være ute så er det bittert å stå uten en reiseforsikring som inkluderer den nødvendige hjelpen. Mange har allerede en reiseforsikring gjennom et kredittkort, men det er verdt å huske på at denne kun dekker om du har betalt halvparten av reisens pris med kortet og det er heller ikke alltid at den dekker hele familien.

Skal du på tur så er det flere ting som spiller inn og som du bør tenke på når du velger reiseforsikring. En ting er at den helst bør være så billig som mulig, men det mest nødvendige bør også være inkludert i en reiseforsikring. Spesielt bør den dekke uventede begivenheter. Vi har derfor satt opp et par kriterier du bør se etter når du leter etter en reiseforsikring.

Dette bør være inkludert i en reiseforsikring

Det kan være svært lurt at den inneholder en avbestillingsforsikring. Dersom noen bli syk før avreise så er ikke hele reisens pris tapt. Når reisen har begynt så er det også kjekt at den dekker eventuelle merutgifter om dere skulle bli forsinket, miste et fly eller om bagasjen blir borte eller ødelagt samt andre lignende forhold. Vær oppmerksom på at mange reiseforsikringer har begrensninger på verdien av det som er i kofferten. Det er derfor ikke noen lur ide å legge pc, ipad, kamera og andre dyre gjenstander i bagasjen som skal sjekkes inn. Ta det med om bord på flyet.

Ekstra dekning ved leie av bil

Det finnes også mange reiseforsikringer som har ekstra dekning ved leie av bil, og dette er virkelig noe som lønner seg. Da er dere dekket og trenger ikke kjøpe dyre ekstra forsikringer hos bilutleieselskapene. Sist, men ikke minst, er det sykdom og ulykker. Dette håper vi alltid at vi skal unngå, men det kan dessverre skje alle i en eller annen grad. Og nettopp sykdom og ulykker kan bli veldig dyrt uten riktig forsikring. Det er derfor viktig å sjekke om reiseforsikringen dekker hjemreise, erstatning og selvsagt hva som er unntatt i forsikringen. Det er ikke sikkert alle forsikringer dekker om du f.eks. kjører på vannscooter og kommer til skade. Sjekk derfor vilkårene før du kjøper forsikringen.