Sol briller

Billige forbrukslån?

Et billig forbrukslån er ikke noe som henger på trærne, men det kan la seg gjøre å finne dem, om forutsetningene er tilstede. Det som i de fleste tilfeller avgjør om et lån er billig eller ikke, er din private økonomi og hvordan du klarer deg gjennom den kredittvurdering som bankene utfører når du søker om et lån.  Derfor er det viktig ikke å legge for mye i at en bank tilbyr markedets laveste rente på 6,9 %. Det vil nemlig være kredittvurderingen som avgjør hvor mye du må betale i rente og kommer du ut med en litt dårlig kredittscore, så ender du kanskje opp med å betale 15 % i rente.

Den viktige kredittvurderingen

Kredittvurderingen er en viktig del av prosessen med å søke om et forbrukslån. Her vil banken gå gjennom de viktigste delene av økonomien din og se på hva du har av inntekter, gjeld og din betalingshistorikk. Disse nøkkeltall gir deg en kredittscore og det er denne som bestemmer om du får innvilget lånet, hvor mye du eventuelt kan låne og hvilken rente du må betale. Skal du få et lånetilbud med en lav rente, så må du ha en solid inntekt og ingen eller lite gjeld. Derfor er det i de fleste tilfeller slik at skal du ha et billig forbrukslån, så må du ha en fornuftig økonomi slik at du får en god kredittscore.

Låneformidlere

En annen forutsetning for å finne et SMS lån på minuttet er å søke om lån hos dem som tilbyr den laveste renten i utgangspunktet. Låneformidlere er gjerne de som kan få de beste tilbudene og dermed det billigste forbrukslån. Slike formidlere samarbeider med flere ulike banker og finansieringsselskaper. Når du søker om lån via en låneformidler vil søknaden din bli sendt videre til disse samarbeidspartnerne og du vil derfor ha større sjanser for å motta et bra lånetilbud, enn hvis du søker alene. Hver enkelt bank vil vurdere om de kan tilby et forbrukslån og til hvilke betingelser. Betingelsene går på hvor mye du kan låne og til hvilken rente. Men bankene vurderer på ulik måte og det kan derfor hende at du vil oppleve at noen banker gir avslag på søknaden, mens andre sender deg et tilbud om lån.

Når du mottar tilbud fra de forskjellige bankene, så er det enkelt å sammenligne disse for å finne frem til det rimeligste lånet. I et slikt tilbud vil det være spesifisert hvor mye du kan få låne, hvilken rente du må betale, hvor mye du må betale i etableringsgebyr og det månedlige termingebyr. Det er derfor viktig å sammenligne alle punktene på tilbudet, da det ikke nødvendigvis er tilbudet med den laveste renten som er det billigste.

Hvor skal du søke

Det finnes mange låneformidlere som tilbyr deg billige forbrukslån. Du finner de fleste av dem på nettet og her kan du fylle ut søknadskjemaet og sende inn søknaden din elektronisk. Mange har også en lånekalkulator som du kan bruke til å regne ut hvor mye et lån vil koste deg. Men det er viktig å huske på at en slik kalkulator ikke kan gi deg det eksakte månedsbeløp, da renten du må betale først blir avgjort etter søknaden har vært gjennom en kredittvurdering. Den gir deg dog en pekepinn på hva lånet vil koste og det er derfor en måte å se hvilket lån som er det billigste på den måten.