Sol briller

Vanlig rente på forbrukslån

Det er ikke alltid enkelt å vite om et tilbud på et forbrukslån er godt eller dårlig. For hva er vanlig rente på et forbrukslån? Det skal vi prøve å finne svaret på her. En ting er sikkert, den renten som du ser i diverse reklamer er svært sjeldent den samme som den du blir tilbudt. Mange banker viser til en nominell rente fra 6,9 %, men det er kredittvurderingen av søknaden din som avgjør hvor mye du faktisk må betale i rente.

Hva skal til for å få en lav rente?

Skal du motta et tilbud med en lav rente, ikke så lav som på andre lån dog, så må du ha en solid økonomi. Dette vil gi deg en god rating under kredittvurderingen, og dermed et tilbud om et forbrukslån med lav rente. Det krever også at du har en høy inntekt, lite gjeld og en plettfri betalingshistorikk. De fleste som søker om forbrukslån er ikke i en slik situasjon og da blir rentenivået noe høyere. Med en gjennomsnittlig inntekt, noe gjeld og en normal betalingshistorikk så må du forvente å betale mellom 13-16 % i effektiv rente. Dette er den typiske renten på forbrukslån og derfor kan vi godt kalle den for en vanlig rente. Det er viktig å innhente flere tilbud på et lån, slik at du har noe å sammenligne med.

Låneformidler

Du kan enten søke direkte hos flere ulike banker, og sammenligne de tilbud du får, eller du kan søke gjennom en låneformidler. Disse samarbeider med en rekke banker og finansieringsselskaper og videreformidler din søknad til disse. De bankene som mener de kan innvilge søknaden din vil så sende deg et tilbud. Fordelen er at bankene vet at nettopp din søknad har blitt sendt til flere av konkurrentene deres og derfor er det en god sjanse for at de vil strekke seg litt ekstra i håp om at du velger tilbudet fra dem.

Når du har mottatt tilbud fra de bankene som ønsker deg som kunde, så kan du sammenligne disse og finne frem til det rimeligste. Spesielt renten og gebyrene er de punktene du må sjekke nøye. Selv om det kanskje kun er en eller to prosents forskjell på renten, så blir det en del penger om du skal låne kr 100 000 og betale det tilbake over fem år.