Sol briller

Hvordan gjenopprette slettede data i iOS og Android enheter

Spesielle programvarer for datagjenoppretting i smarttelefoner er mest effektive verktøyer som hjelper deg å gjenskape slettede data på alle Android og IOS baserte telefoner og tablets. Dette er svært nyttig, både hvis du ønsker å sjekke for eksempel jobbtelefonen til en ansatt, men også hvis du ønsker å gjenopprette data fra telefonen din, som du har slettet ved en feil. Mest sofistiske og effektive programvarer på markedet er Recovery Stick fra Paraben. Det kommer i 2 versjoner: iRecovery Stick for iOS og Recovery Stick for Android.

Gjenoppretting er enkel

For å benytte Recovery Stick trenger du en Windows-basert datamaskin. Du plugger rett og slett USB-minnepinnen i en ledig USB-port, kopler mobiltelefonen til datamaskinen og starter den medfølgende programvaren som ligger på minnepinnen. Systemet vil heretter analysere innholdet på telefonen, og presentere dette i en lettfattelig og oversiktlig rapport. Her kan du ikke bare se slettet data, du får også oversikt over hva telefonen har vært brukt til, gjennom en presentasjon av internetthistorikk, Skype-data, Facebook-historikk og så videre.

Skanningen av telefonen vil ta alt fra 5 til 20 minutter, avhengig av hvor mye lagringsplass og data det er på telefonen. Verktøyet etterlater seg absolutt ingen spor, så det vil ikke være teknisk mulig å avdekke at telefonen har vært skannet. I tillegg endres det selvsagt ikke på noen data på telefonen, så den fremstår nøyaktig som den gjorde, før skanningen ble utført.

Bruksområder for Recovery Stick

Recovery Stick er velegnet i de fleste tilfeller der du ønsker å overvåke bruken av telefonen, for eksempel hvis du har mistanke om illojal opptreden fra en ansatt, eller at en partner er utro, da en utro partner sletter hemmelige tekstmeldinger og samtalelogg.

Er det snakk om en Android telefon som kjører en versjon som er eldre enn 4.1, kan programvaren automatisk komme forbi skjermlåsen, og det er derfor mulig å skanne telefonen uten å måtte låse den opp. For Android versjon 5.0 og nyere, og alle versjoner av iOS må mobiltelefon låses opp for at programvaren skal greie å kunne lese data fra telefonen.

I tillegg til overvåkning fungerer Recovery Stick selvsagt også fortreffelig som et verktøy for å gjenskape slettede data. Vi kjenner vel alle det at man av og til kommer til å slette noe på telefonen, som absolutt ikke skulle ha vært slettet. Med denne programvaren kan du gjenskape både tekstmeldinger, oppkallshistorikk, kontakter og selvsagt alt av filer, som bilder, MP3-filer og dokumenter. Som alltid når det gjelder gjenoppretting av slettede filer, er det ingen garanti for at filen faktisk kan gjenopprettes, men jo kortere tid det har gått fra filen ble slettet til du prøver å gjenskape den, desto større er sjansen for å lykkes.