Sol briller

Kondom merker

RFSU er et av de mest kjente merkene i Norge. Visste du at bokstavene står for Riksförbundet för Sexuell Upplysning? Dette er en svensk organisasjon som ble stiftet i 1933 og stifteren var en norsk prestedatter. Hun og hennes medarbeidere kjempet for saker som rett til fri abort, rett til prevensjonsmidler og seksualundervisning. For å få råd til disse kjempe disse kampsakene begynte de å selge kondomer (kondomer nettbutikk finner du her).

RFSU har produsert og solgt kondomer i rundt 80 år. Kondomene som får RFSU stemplet på emballasjen er sertifisert etter ISO 4074:2002 og i tillegg har de gått gjennom produsentens egen strenge kvalitetskontroll. Utvalget er stort og det finnes også kondom uten lateks. Visste du forresten at testingen av kondomene foregår på firmaets fabrikk i Sverige?

Durex

Durex er et av de andre solgte merkene her til lands. De er godt markert over hele verden og er kjent som et innovativt foregangsmerke. Det ble skapt i 1915 og er et beskyttet varemerke som produseres av britiske Reckitt Benckiser. Navnet består av de to første bokstavene fra ordene «Durability, Reliability and Excellence»

Som allerede nevnt er Durex kjent for å være banebrytende. De kom med det første anatomisk formede kondom i 1960 og i 1995 startet de med kondomer med smak og farger. I 1997 var de på banen med kondomer produsert uten bruk av lateks.

Pasante, Amor

Pasante er nok et britisk merke som har gjort sitt inntog på det norske markedet. De produserer et stort utvalg av kondomer, både med og uten lateks. Alle kondomene er CE-merket.

Amor er en tysk fabrikant av kondomer, som har holdt produksjonen i gang siden 1968. Det de er mest kjent for er sine kondomer med bedøvelsesmiddel, som de lager i størrelser helt opp til xxl. Bedøvelseskondomet er populært blant alle som sliter med at de kommer for tidlig samt blant alle dem som vil holde ut lenger enn vanlig.

Kondomer i Norge

RFSU er et av de mest kjente og kjøpte kondom merkene i Norge. De selger rundt fem millioner av dem hvert eneste år og salget går heldigvis oppover. Alle kondomer som selges i Norge skal være godkjente og dermed er du ganske så trygg på at du får varer av høy kvalitet. Det er viktig å huske på at størrelsen på kondomer er ulike, akkurat som størrelsen på penis. Det betyr at kondomer som selges i andre land, spesielt om du reiser litt lengre av gårde kanskje ikke passer deg. Skal du ut å reise kan det dermed være lurt å ta med sine egne kondomer fra Norge.